Tebrik: Arş. Gör. Feyza ÇELİK

Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim dalı araştırma görevlisi Feyza Çelik, TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında önemli bir başarı elde etti. “The Qur’ān as a Text of Late Antiquity in Contemporary Western Qur’ānic Studies” başlıklı doktora araştırma projesiyle başvuruda bulunan Çelik, TÜBİTAK tarafından sağlanan bu prestijli bursu kazandı. Ayrıca, TÜBİTAK 2211-A Yurt İçi Doktora Burs Programı bursiyeri olan Çelik, bu iki burs ile hem Türkiye'deki doktora çalışmalarına hem de uluslararası alandaki araştırmalarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.
Feyza Çelik, TÜBİTAK 2214-A bursu ile Temmuz 2025 tarihinden itibaren 9 ay boyunca Tübingen Üniversitesi’nde Prof. Dr. Holger Zellentin’in danışmanlığında doktora araştırmalarını sürdürecek. Araştırması, Kur'an’ın Geç Antik Çağ bağlamında ele alınışını ve çağdaş Batı Kur’an araştırmalarındaki yaklaşımları incelemeyi amaçlıyor.

Araştırma Görevlimiz Feyza Çelik (@feyzishh) TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Bursunu Kazandı.

Başarısından dolayı hocamızı tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.