Tebrik: Arş. Gör. Nisa Yağmur YAPICI

*Araştırma Görevlimiz Nisa Yağmur Yapıcı (@nisayagmurbozok) TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu Kazandı*
Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Araştırma Görevlisi Nisa Yağmur Yapıcı, TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu Programı kapsamında önemli bir başarı elde etti. “Christian Scholars' Turning to Jewish Religious Literature and Hebrew: Christian Hebraism” başlıklı doktora araştırma projesiyle başvuruda bulunan Yapıcı, TÜBİTAK tarafından sağlanan bu prestijli bursu kazandı.
Aynı zamanda Türk Tarih Kurumu bursiyeri olan Nisa Yağmur Yapıcı, TÜBİTAK 2214-A bursu ile gelecek yıl 9 ay süreyle (Nisan-Aralık 2025) Maryland Üniversitesi, College Park’ta Doç. Dr. Bernard Dov Cooperman danışmanlığında doktora araştırmalarını sürdürecek. Araştırması, özellikle Rönesans dönemi İtalyan ve Alman Hıristiyan bilginlerin Yahudi dini metinlerine ve İbraniceye yönelme nedenleri, motivasyonları ve bu alanda yapılan çalışmaları ve her iki dini grup arasındaki etkileşimi ele almayı amaçlamaktadır.
Bu başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Araştırma Görevlimiz Nisa Yağmur Yapıcı (@nisayagmurbozok) TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu Kazandı.

Başarısından dolayı hocamızı tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.