Hızlı Erişim

İlahiyat Fakültesi

Fakülte Dekanımız 1. Kilis Kitap Fuarı’nda Okurlarla Buluştu
08
Eki 2026

Fakülte Dekanımız 1. Kilis Kitap Fuarı’nda Okurlarla Buluştu

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Halil Aldemir; Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen 1. Kilis Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilen söyleşide okurlarla bir araya geldi.

Söyleşide Prof. Dr. Halil Aldemir; Kilis’in kadim telif geleneği, Kilisli müelliflere ait yazma eserler ve Osmanlı döneminde Kilis’te gerçekleştirilen Tefsir faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca, Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının Kilis’in ilmî ve kültürel mirasını araştırma, kayıt altına alma ve günümüze taşıma amacıyla yürüttükleri akademik faaliyetleri değerlendirdi.

Kilis’in asırlara uzanan ilim ve kültür birikiminin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekilen söyleşinin sonunda Prof. Dr. Aldemir, okurları için kitaplarını imzaladı.

Kilis’in kadim ilim mirasını keşfetmek ve yaşatmak için akademi ile kültür dünyası arasındaki buluşmalarımız devam ediyor. 

Önceki Haber Sonraki Haber